Trump mag geen muur bouwen, dus dreigt met complete shutdown

2017-08-23T09:10:08+00:00 augustus 23, 2017|

Elk jaar moeten de Democraten en de Republikeinen in Amerika de begroting voor het komende jaar goedkeuren. Dat wil zeggen, ze moeten kijken of ze het eens zijn met de punten die op de begroting staan. 30 September moet het goedgekeurd zijn en dat is nog altijd niet gebeurd. Trump dreigt dan nu ook met een complete shutdown van de regering, maar wat is dat eigenlijk?

Humbug!

Op een begroting van een overheid staat wat er de verwachte uitgaven en verwachte inkomsten voor een jaar zijn. Daarnaast wordt er gespecificeerd waar het geld vandaan komt en vervolgens weer naartoe gaat. Dat hebben we in Nederland, in België, IJsland, en dus ook in de Verenigde Staten. De beste man Trump wil sinds het begin van de onderhandelingen geld voor zijn muur op de begroting. Tot nu toe heeft hij geen succes geboekt, want Democraten steken daar iedere keer een stokje voor. The Donald begint het nu zo’n beetje zat te worden. Hij zegt dat hij koste wat het kost die muur tussen Mexico en de VS wil hebben. Krijgt hij die niet op de begroting, dan dreigt hij dus met die volledige shutdown van de regering.

Wat houdt het in?

Een shutdown van de regering zoals die daar kan plaatsvinden kennen wij hier in Nederland niet. Hij is dan ook nogal radicaal. Bij de shutdown kapt de regering er eigenlijk mee. De regering gaat op slot. Ambtenarensalarissen worden niet meer betaald, wat ervoor zorgt dat al die ambtenaren ook niet meer gaan werken. Ministeries gaan dicht en grote publieke attracties zoals het Vrijheidsbeeld zullen ook dicht gaan. De rechterlijke gebouwen dreigen op geld uit een buffer blijven draaien en zelfs ziekenhuizen kunnen dicht gaan. Tenslotte krijgen studenten geen leningen en beurzen meer in de tijd dat de regering ‘uitstaat’.

 

Ze hebben tot 30 september. Of het gewoon een trucje van Trump is, zullen we later zien.

Over de auteur:

Zit nog steeds te balen van zijn aandelen Delta Lloyd in 2015. Verder actief Audi-hater en trotse kapitalist met een grote bek als het gaat om maximale salarissen. Oh, en luistert gek genoeg erg graag Ronnie Flex.