Rutte is klaar met het gezeik van bedrijven over het klimaat

2017-07-16T14:32:57+00:00 juni 6, 2017|

We kennen Rutte allemaal als een optimistische man die volgens tegenstanders altijd alles weglacht. Hij wordt alleen wel schijtziek van bedrijven die zeggen dat we duurzaam moeten zijn en er zelf niets aan doen: “Lekker makkelijk.”

Rutte is boos

Wat is er aan de hand? Als er één thema belangrijk is in de wereld, dan is dat wel klimaat. Bedrijven roepen dan ook de overheid en de consument op om meer bezig te zijn met het klimaat en duurzamere regels uit te stippelen. Dit is waar Markie Mark een beetje ziek van wordt. De bedrijven doen geen concrete voorstellen, maar wil wel dat heel de wereld duurzamer wordt. “Lekker makkelijk.” Hij zegt dat bedrijven van alles vragen en als je dan aan hen vraagt wat er concreet moet gebeuren, valt het stil.

Doe dan wat!

Was dat alles? Nein. Kort geleden zijn o.a. topbestuurders van de NS, ING en Rijksuniversiteit Groningen naar Spitsbergen afgereisd om de gevolgen van klimaat te bekijken. Rutte zei hierop: “Ze gaan naar Spitsbergen en allemaal tranen. Dan denk ik: “Ja jongens, had dan daar een plan gemaakt hoe we het moeten doen”.” Eerlijk gezegd begrijpen wij de frustratie van onze MinPres Rutte ook wel. Als iemand naar jou toekomt met de eis dat je een auto in elkaar moet schroeven op zijn manier, maar je weet niet wat zijn manier is, word je daar toch ook gek van? Laat staan dat de auto in elkaar schroeven ook al geen makkelijke taak is.   

Over de auteur:

Zit nog steeds te balen van zijn aandelen Delta Lloyd in 2015. Verder actief Audi-hater en trotse kapitalist met een grote bek als het gaat om maximale salarissen. Oh, en luistert gek genoeg erg graag Ronnie Flex.