Kun je binnenkort dan helemaal geen Uber meer nemen?

2017-08-24T09:47:45+00:00 augustus 24, 2017|

Clickbait, het blijft een fantastisch middel. Sorry daarvoor. Het gaat namelijk niet slecht met Uber en ze zijn nog lang niet failliet. Integendeel zelfs, het gaat veel beter met ze, op alle fronten. Nogmaals, sorry. Maar kijk even mee. 

Linkerbaan, doei taxi

Uber dus, het kankergezwel van de taxibedrijven in grote steden. Voor alle bedrijven die snel groeien geldt dat ze geen winst maken, want ze investeren ontiegelijk veel geld in het stimuleren van de groei. Je houdt aan het einde dus niets meer over, en moet soms zelf bijlenen. Uber is zo’n snelgroeiend bedrijf, of zoals vakidioten het noemen, a disruptive company. Voor het tweede kwartaal van dit jaar zijn nu de cijfers bekend. In de maanden april, mei en juni ziet het bedrijf een omzet binnenkomen van 1,8 miljard dollar, dat is ongeveer 60.000 keer modaal voor de geïnteresseerden. Vorig jaar in het tweede kwartaal werd slechts de helft verdient en dus kun je zien dat ze flink aan het groeien zijn. Aan de andere kant zit er nog een verlies van 645 miljoen dollar. Toch is dit verlies ook al weer minder dan vorig jaar. Zoals we al zeiden, dit verlies is niet erg, want het wordt veroorzaakt door de grote groei die plaatsvindt. Zolang je de leningen elke keer terug kunt betalen, is er niets aan de hand.

 

Raar dingetje: er staat 6,6 miljard dollar op de bankrekening  van Uber. “Waarom investeren ze dat niet dan?” Terechte vraag. Waarschijnlijk willen ze dat als buffer houden voor eventuele mindere tijden. Daar komt ook nog eens bij dat je in deze tijd heel goedkoop geld kunt lenen (lage rente) en dus kun je beter de bank even beroven van een aantal miljarden. Je kunt dan altijd nog de nodige dingen opvangen met eigen geld.

Over de auteur:

Zit nog steeds te balen van zijn aandelen Delta Lloyd in 2015. Verder actief Audi-hater en trotse kapitalist met een grote bek als het gaat om maximale salarissen. Oh, en luistert gek genoeg erg graag Ronnie Flex.